top of page

Ірпінь незламний

Ірпінь незламний. Місто, яке зупинило навалу ворога у березні 2022 року, і тепер продовжує щодня відновлюватися. Одна із солідарних акцій, спрямованих на культурну та соціальну відбудову міста та його озеленення, відбулася 14 березня. В день українського добровольця громада вшанувала місцевих оборонців, а ми як учасники Мережі Збереження культурної спадщини в контексті солідарної економіки долучилися до її проведення.


Під час акції «Зміцни себе та Україну!» телеведучий і автор кулінарного ютуб-каналу Костянтин Грубич на польовій кухні «Перемога» приготував «огірківку» - стародавню страву за рецептом кулінарки Ольги Франко. Наші друзі зі Slow Food in Ukraine частували канапками за рецептами Бессарабії, а художниця Наталія Підгірня-Бабін нанесла на польову кухню-пічку символічний малюнок із ірпінськими дубами. Ця пічка була передана разом із кавою від Association of Incoming Tour Operators of Ukraine Третій окремій штурмовій бригаді ЗСУ, що тримає оборону на Донеччині. На завершення учасники висадили вирощені з жолудів від ірпінських дубів молоді деревця.


20 квітня відбудеться наступна солідарна акція "Квітуй, Ірпінь", до якої пропонується долучитися широкій громадськості. Ми би хотіли, щоби про історію незламного Ірпеня та його героїчних мешканців дізналося якомога більше людей, які зможуть під час акції познайомитися з містом та його відродженою набережною. На ній у квітні 2023 ми спільними волонтерсько-солідарними зусиллями висадили сотні кущів калини, і тепер це одна із найкращих набережних в Україні. На набережній діятимуть літературна та освітньо-наукова зони, виставка-продаж квітів для посадки і локація з ярмарком та дегустаціями від локальних виробників. Спільно буде посаджена квіткова доріжка із канн «Шлях до Перемоги» та клумба фіалок у пам'ять про поета Максима Кривцова.


В єдності наша сила, й Ірпінь у черговий раз демонструє результати єднання навколо важливої ідеї.




Comments


bottom of page