top of page

Конференції, присвячені перспективам розвитку MICE та ділового туризму

14 квітня та сьогодні відбулися конференції , присвячені перспективам розвитку MICE та ділового туризму. В обох заходах від імені асоціації брали участь Соболева Наталія та Марія Юхновець, які озвучили бачення актуальних шляхів розвитку, такої важливої для нас індустрії, в якій задіяні переважна більшість членів AITO Ukraine.

Саме MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions) відкриває величезні перспективи для розбудови економіки країни, збільшення туристичного потоку, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до державного та місцевих бюджетів, задіяння великої кількості дотичних галузей. Україна, як туристична дестинація, вкрай потребує розробки якісної маркетингової стратегії, гідної промоції, та всебічної державної підтримки.

Наше бачення :

  • першочергове визначення цільових ринків, закріплення й стимулювання існуючих та робота над залученням нових. спрямування маркетингових дій на ті країни, до яких застосована візова лібералізація, та з якими з'являється або поновлюється авіасполучення.

  • консолідована участь у міжнародних MICE-виставках, з гідним представленням України та з залученням бізнесу на пільгових умовах. Особливо це важливо зараз, в період пандемії, коли ТО перебувають у вкрай скрутних умовах.

  • послідовна та якісна робота у діджитал: реклама, офіційні сторінки в соціальних мережах, створення контенту, його обов'язкове подальше просування й таргетинг, створення національного порталу, проведення онлайн презентацій та воркшопів, постійна робота з профільними медіа/видавництвами/інтернет/ресурсами

  • постійна співпраця з дипломатичними установами для створення потужної інформаційної кампанії у тій чи іншій визначеній країні членство в профільних асоціаціях на рівні міст, національного конвешн бюро, що передбачає не лише номінальну участь, а й послідовну роботу та використання можливостей, які передбачені членством створення інформаційної бази MICE-сектору, в тому числі й перелік рекомендованих DMC та PCO / MICE-агенцій/ Event-агенцій / Агенцій ділового туризму

  • продовження політики візової лібералізації.

Нині, відміна віз з країнами Перської затоки - це тільки перший крок у досягненні максимально ефективного результату. Як ми знаємо, в таких країнах як Катар, Королівство Саудівської Аравії, ОАЕ постійно проживає та працює велика кількість експатів, які є громадянами третіх країн (Єгипет, Йорданія, Ліван тощо), яким і досі, незважаючи на наявність дозволу на проживання та працевлаштування, складно, а, інколи, неможливо отримати візу в Україну. Зазвичай, саме такі громадяни складають 30 - 40% групи, яка планує захід/інсентів подорож до України. І з цих причин вони обирають для заходу інші країни - Туреччину, Азербайджан, Вірменію тощо.

Підтримка туристичних операторів в ці складні часи, стимуляція їх до продовження роботи є одним з основних завдань ДАРТ. А це - лобіювання зменшення оподаткування, продовження програми інституційної підтримки, в умовах коли туристична діяльність і досі не відновилися, включення підприємств туристичної галузі до переліку тих, що мають право на державні виплати, як ті, що постраждали внаслідок карантинних обмежень. Спрямованість маркетингу на державному рівні не тільки на туриста, як кінцевого споживача, а й стимулювання бізнесу до роботи B2B через українських туристичних операторів, які є локальними експертами, та платниками податків.


Ми ще раз дякуємо Державне агентство розвитку туризму України та BTA Ukraine за проведені заходи та сподіваємося на подальшу плідну роботу з урахуванням бачення розвитку бізнесу в тому числі.



Comments


bottom of page